Wolf & I Windsor

Housed in a Victorian building on Chapel Street, this grand interior offered exemplary original features for us to work with, including arched windows, cornices, architraves and moulded ceilings. This project was about capitalising on these classic features to create a new sophisticated and comfortable space immersed in eclectic old world charm.

Designing this distinctive interior was a process of exploring beyond the usual solutions, seeking and salvaging vintage and bespoke furniture pieces and carefully curating them in a new light to create a space with soul and nostalgia. This porcess  also built on the client’s own existing collection of art and furniture.

A stunning pair of 1970s blue/green Italian Murano glass chandeliers (from Geoffrey Hatty) set the tone for the rest of the interior. These vintage lights create a wonderful interplay between filtered light from the arched windows onto the opulent turquoise and cobalt blue walls. A 7-metre, bespoke bevilled-edge silver mirror enhances the natural light during daylight and reflects the glow from the pendants at night.

The walls create a moody backdrop to offset the European originals while Meme’s customised solid brass marble tables balance the space. The mid-century velvet armchairs are contoured with delicate French parchment floor lighting.

Completed whilst director at Meme

Designing this distinctive interior was a process of exploring beyond the usual solutions, seeking and salvaging vintage and bespoke furniture pieces and carefully curating them in a new light to create a space with soul and nostalgia. This porcess  also built on the client’s own existing collection of art and furniture.

 

A stunning pair of 1970s blue/green Italian Murano glass chandeliers (from Geoffrey Hatty) set the tone for the rest of the interior. These vintage lights create a wonderful interplay between filtered light from the arched windows onto the opulent turquoise and cobalt blue walls. A 7-metre, bespoke bevilled-edge silver mirror enhances the natural light during daylight and reflects the glow from the pendants at night.

The walls create a moody backdrop to offset the European originals while Meme’s customised solid brass marble tables balance the space. The mid-century velvet armchairs are contoured with delicate French parchment floor lighting.

Completed whilst director at Meme